http://vindenergi.dk
Hjem Udskriv side Download English version
Dummy

Vindstød er Danmarks billige elselskab - baseret på vindmøller

Vindstød er netop er kåret af Energitilsynet som det billigste variable el-produkt til danske parcelhuse. Vindenergi Danmark var med til at lancere energiselskabet Vindstød for at udbrede den danske vindenergi hos private elforbrugere, hvorfor kåringen vækker glæde.

Ifølge Energitilsynet var Vindstød landets billigste selskab med produktet FlexVind (her kan du se FlexVind hos Vindstød). Energitilsynet har gennemgået samtlige variable el-produkter til danske parcelhuse for at vise, hvor meget en typisk dansk familie kan spare. Konklusionen i undersøgelsen var, at en typisk familie i parcelhus med et forbrug på 4.900 kWh, kunne i 2015 spare i størrelsesordenen 190-510 kr. ved aktivt at vælge energiselskabet.
Også Danmarks Radio satte tidligere fokus på de lave elpriser hos Vindstød.

Danske vindmøller står bag
Vindstød er baseret på Vindenergi Danmarks 2.500 vindmøller, der er fordelt over hele Danmark (se kortet her). ”Vi er glade for, at vindenergi sættes på landkortet”, siger Niels Dupont, direktør hos Vindenergi Danmark. ”Når Vindstød får flere kunder, så styrker det vindenergien og dermed de danske, klimavenlige energiproducenter” forklarer Niels Dupont.

Moderne IT-platform og lave omkostninger
Vindstød satser digitalt og drives på en IT-platform fra EnergyCodes.dk, der har gjort det muligt at have et meget lavt omkostningsniveau. Det er en af årsagerne til de lave elpriser til slutkunderne. Platformen bruges i dag af flere af de mest effektive energiselskaber i Danmark.
En af grundene til, at Vindstød fik en god start var også, at selskabet god omtale på bl.a. TV2 og Danmarks Radio. Disse var med til at sætte fokus på eldeklarationen, der viser elkunderne, hvilken energikilde hvert enkelt energiselskab har. For Vindstød udgør vind 100% af eldeklarationen. Dagbladet Politiken skrev også om, hvordan man kan spare på regning for el ved Vindstød.

Staten var med til at stifte Vindstød
Udover Vindenergi Danmark var Uddannelses- og Forskningsministeriet under den danske stat og CapNova med til at etablere Vindstød.
Vindstøds bestyrelse ved opstarten var Niels Dupont (Vindenergi Danmark), Per Lauritsen (Vindenergi Danmark), Lars Ribe, Kim Kjølhede (CapNova og den danske Stat) og Morten Nissen Nielsen. Se fakta om Vindstød A/S.

Her kan du læse mere om el fra Vindstød.

FlexVind hos Vindstød A/S vandt prissammenligning i Energitilsynets store undersøgelse for el til parcelhuse.Luk